Yoga

Inhoud

Slow Flow

Slow Flow is gebaseerd op Vinyasa. Het ritme van de lessen ligt beduidend lager en er is meer tijd voor ontspanning tijdens de lessen. De houdingen worden aangepast aan de verschillende noden. Sommige houdingen worden langer aangehouden om meer bewustzijn en ontspanning in de houding te bekomen.

Deze les is geschikt voor beginners, bij herstel na blessures of als je het gewoon rustig aan wil doen.

Vinyasa Yoga

Een les is opgebouwd uit een opeenvolging van houdingen met de ademhaling als belangrijke focus. Vinyasa haalt je uit je comfortzone. Je weet namelijk nooit wat je kan verwachten, waardoor je je leert concentreren, leert volgen en aanvaarden. Vinyasa is dynamisch en leuk.
Na de inspanning nemen we de tijd om na te voelen en te ontspannen.

Voor beginners alsook iets meer gevorderden, gezien elke houding verschillende opties kent. Je houdt van een uitdaging.

Yin Yang

Alles bestaat uit yin en yang. Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve. Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek.
In onze Westerse maatschappij waar iedereen van hier naar daar loopt en geleefd wordt door zijn drukke agenda, overheerst de yang energie. Veel mensen voelen dan ook dat hun lichaam niet meer in evenwicht is. We zijn continu gejaagd, leven meer in ons hoofd.
Met yin en yang yoga proberen we beide energieën in balans te brengen. De les begint met een rustige opwarming, waarna we overgaan naar een yang flow waarbij we de energie in ons lichaam activeren en sluiten terug af met yin en een heerlijk ontspannende savasana.

Deze les is voor beginners en gevorderden.

Yin yoga

We komen volledig tot rust en dichter bij onszelf door een reeks met vooral liggende of zittende houdingen. In deze les nemen we de tijd om spanningen lichamelijk en geestelijk los te laten. We werken niet op spierkracht, maar op spierontspanning, waardoor je dieperliggend bindweefsel gaat versoepelen en stretchen. We sluiten af met een ademhalings/meditatie-oefening.

Deze les is geschikt voor beginners, bij herstel na blessures of als je het gewoon rustig aan wil doen.

top

Data

DONDERDAG

09.30 - 10.30  Slow Flow

10.45 - 11.45 Yin Yoga

19u00 - 20u00 Vinyasa yoga

20.15 - 21.15 Yin Yang

De lessen herstarten vanaf donderdag 6 september 2018!

Instappen is steeds mogelijk.

top

Locatie

De lessen gaan door in de cursusruimte op zolder. Je kan beneden binnenkomen zonder bellen en doorlopen naar boven. Als de zolderdeur openstaat kan je binnen, anders is de vorige les nog even bezig. Wacht dan even in stilte op de gang. We doen yoga in makkelijke rekbare kleren en op blote voeten. Een yogamatje kan je de eerste keren lenen. Gebruik aub geen sterke parfums, want jouw favoriete geurtje is dat misschien niet voor je buur. Drinken doe je best voor de les. Nadien wacht er een lekker theetje op je!

top

Tarieven

schooljaarabonnement 305€ (max 8,5€/les) , geldig tot en met 30/06/2019
Schrijf in tem 31/8! 

éénmalige proefles: 7 €

5 lessen 55€ (11€/les)

10 lessen 105€ (10,50€/les)

20 lessen 190€ (9,5€/les) 

losse les 12€

Meer info op www.valeriepas.be

Hier kan je INSCHRIJVEN

top

Contactgegevens

contactpersoon

Valérie Pas

In 2003 kwam ik op een reis door Azië voor het eerst in contact met de Oosterse filosofie en Vipassanameditatie. In de jaren die volgden zocht ik mijn weg op professioneel vlak als fotografe, uitbaatster van een eetcafé en volgde verschillende opleidingen van milieuwetenschappen tot massagetherapeut. Al die tijd brachten yoga en meditatie weer rust in mijn leven wanneer het er al te gestresseerd en stormachtig aan toe ging.

De honger naar persoonlijke groei bleef bestaan en in 2014 voltooide ik uiteindelijk de Vinyasa Yoga Teachertraining bij oa.  Teune Van der Wildt in Antwerp yoga.  Sindsdan ben ik volledig gebeten door de Ashtanga-microbe en volgde verschillende workshops bij David Swenson, Manju Jois, Anthony ‘Prem’ Carlisi, allemaal oudstudenten van Patthabi Jois. Momenteel volg ik een opleiding tot Ayurvedische practitioner aan de School voor Ayurveda in Gent, zodat ik in de toekomst mijn gezin en alle leerlingen nog beter kan bijstaan bij allerlei kwalen en problemen, groot of klein.

Naast mama van 2 ben ik nu aan de slag om mijn passie voor yoga en het leven door te geven.
De exploratie en studie van het wonder dat het leven is, drijft me om eeuwige student te blijven. Graag neem ik eenieder mee op mijn pad.

“Practice and all is coming” Sri K. Pattabhi Jois

Inschrijven: valerie.pas@silta.be of klik HIER

top