Lien Vertenten

Contactgegevens

03 779 80 43

lien.vertenten@silta.be

Zittijden

enkel op afspraak

Opleiding en werkervaring

Ik ben Lien Vertenten (°11/02/1992) en ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen in 2016 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met afstudeerrichting Manuele therapie. Door verschillende stages in ziekenhuizen en zelfstandige praktijken heb ik mijn kennis al kunnen toepassen en verruimen.

Ik heb reeds volgende bijscholingen gevolgd: 

- Psychomotoriek bij kinderen (2016-2017): In de psychomotorische therapie worden het lichaam en de bewegingen van het lichaam als uitgangspunt genomen om invloed uit te oefenen op drie aspecten: op de motoriek door bijvoorbeeld motorische vaardigheden zoals fietsen, trampoline springen, veters binden te verbeteren; op de cognitie door bijvoorbeeld het ruimtelijk inzicht te verbeteren en op het emotionele door bijvoorbeeld het zelfvertrouwen te stimuleren. Ikzelf spits mij voornamelijk toe op de grove motoriek (fietsen, rollen, huppelen, ...) en de fijne motoriek (knippen, tekenen, rits openmaken, ...)

- Dryneedling (driedaagse basismodule): Dry needling is een evidence based nieuwe behandelmethode. Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur, het is enkel de bedoeling om triggerpoints in bepaalde spieren te ontspannen. Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van de spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn, stijfheid en bewegingsbeperking kan veroorzaken. Deze kunnen ontstaan door een verkeerde houding, overbelasting, stress, ...

Aangezien ik zeer leergierig ben, ben ik momenteel begonnen met volgende bijscholing:

- Postgraduaat Manuele Therapie (2017-2018)

top