Acupunctuur

Visie

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft een werking op de energiecirculatie in je lichaam. Deze energie of Qi loopt door meridianen (energiebanen) over het hele lichaam en heeft daarom ook invloed op alle lichamelijke klachten.  Behandelen van de meridianen via de acupunctuurpunten heeft effect op de bloedsomloop, het zenuwstelsel, het lymfevatenstelsel, de hormonen , en is er een link naar onze organen.  Naast pijn is acupunctuur sterk in het harmoniseren van lichaam en geest. Vermits lichaam en geest  één geheel zijn, is het mogelijk om zowel de lichamelijke als geestelijke klachten te verbeteren. Er is een constante wisselwerking tussen lichaam en geest

Acupunctuur is heel toepasbaar wanneer de klachten niet enkel structureel of mechanisch zijn maar dus hun oorzaak hebben in energie blokkades.

Hoe we dit kunnen weten kan door een eenvoudige kinesiologie (spier)- test te doen, maar eigenlijk ook wanneer een klassieke kinesitherapie of manuele behandeling niet het gewenste resultaat geeft of er steeds herval is. Hetzelfde voor mensen met meer emotionele en psychische klachten, ook dit heeft zijn weerslag op je energie circulatie en dan kan het nuttig zijn om ook hier ondersteuning te bieden om energie vrij te maken om de transformatie die nodig is bij jezelf te bewerkstelligen.

top

Klachten

Hoofdpijn, maagpijn, darmklachten, alle gewrichts – en spierpijn, sinusitis, hooikoorts, PMS, hyperventilatie

vermoeidheid, emotionele problemen, burn-out,  …

eigenlijk elke klacht komt in aanmerking .

Acupunctuur kan een brede waaier aan klachten behandelen.
Voor een overzicht, klik op onderstaande link:
www.acupunctuur-baf.be

top

Werkwijze

Na een grondig intake moment worden de acupunctuurpunten geprikt met fijne steriele (wegwerp) naaldjes deze blijven 20 minuten ter plaatse zitten, ondertussen geef ik uitleg en advies bij je situatie.

De behandeling wordt keer op keer afgestemd op je welbevinden. Na 3 wekelijkse sessies is er meestal een eerste verbetering van de symptomen.

Er  zijn geen contra indicaties voor een acupunctuur behandeling, enkel bij zwangerschap mogen bepaalde punten niet gebruikt worden.

top

Eufom erkende acupuncturisten : www.eufom.be

BAF: Belgische Acupunctuur Federatie: www.acupunctuur-baf.be

top