Hartcoherentie coaching

Visie

Deze wetenschappelijk onderbouwde methode leert je om zelfstandig je stress te beheersen. 

Onze ademhaling heeft namelijk een effect op onze hartslag. Bij hartcoherentie is er een regelmatig gebalanceerde afwisseling van versnelling en vertraging van het hartritme. Dit signaal brengt balans in de hersenen en de stressrespons neemt af. Je kan opnieuw helder denken, focussen en opgelucht ademhalen!Meer nog, door het regelmatig beoefenen van hartcoherentie leer je om je emoties correct te verwerken en kan je meer leven vanuit een veilige modus, vanuit je hart!

top

Klachten

Hyperventilatie, burn-out, slapeloosheid, algemene stressklachten, omgaan met hoogsensitiviteit,

angsten,bij  leidinggevende functies, …

top

Werkwijze

Het is een eenvoudige ademhalingstechniek die ik je individueel aanleer in 4 sessies . Er wordt gewerkt met adembegeleidings apps en met biofeedback, zodat je werkelijk kan zien wat er in je lichaam gebeurd en hoe balans in je zenuwstelsel ontstaat.

Eens je deze techniek beheerst heb je een tool in handen die je voor de rest van je leven kan inzetten. Best dagelijks en ook extra bij stress momenten. Je hebt het altijd op zak!

Het is een coaching geen behandeling, het resultaat hangt af van jouw inzet als cliënt, maar het geeft jou wel de touwtjes in handen om opnieuw te kunnen leven vanuit meer balans.

 

Je kan een infomoment volgen bij Silta, voor data zie kalender.

Het boek : BLIJVEN ADEMEN van Louis Van Nieuland is een aanrader

top

Ik maak deel uit van het hartcoherentie netwerk: www.louvanie.be

top