Relaxatietherapie

Visie

Relaxatietherapie kan je helpen rust te vinden in je leven. Het helpt je op een positieve manier reageren op spanningen en stressvolle situaties. Je leert stressoren te herkennen en preventieve maatregelen te nemen zodat ze in de toekomst niet opnieuw de bovenhand nemen in je  dagelijks functioneren.  Zelfzorg is belangrijk zodat je op termijn zelf in staat bent om jezelf tot rust en kalmte op te roepen in stressvolle situaties.

top

Klachten

Enkelele voorbeelden waarbij deze technieken van toepassing kunnen zijn:

top

Werkwijze

Door middel van eenvoudig en praktisch aangeleerde technieken leer je hoe je zelf je eigen gevoel van rust kunt oproepen. Zodoende kun je de aangeleerde techniek direct toepassen in je dagdagelijks leven. Je ervaart rust, tijd, kwaliteit, comfort en zelfvertrouwen. En zo leer je algauw dat relaxatie een stevige basis vormt waarop je steeds kan terugvallen.

De gebruikte technieken zijn onder andere: ademhalingsoefeningen, methode Van Dixhoorn, basis van mindfulness en sofrologie, visualisaties, technieken uit yoga,... Je leert ervaren welke relaxatiemethode voor jou het beste werkt en nadien geven we tips en technieken zodat je er zelf  makkelijk mee aan de slag kan. 

Tarief

Relaxatietherapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Relaxatietherapie wordt terugbetaald door de mutualiteit, mits een voorschrift van de huisarts of specialist. 

top

http://www.methodevandixhoorn.com/

www.aandacht.be

top