HOOGSENSITIEF: MIJN KWALITEIT

Inhoud

Hoogsensitiviteit: van klacht naar kracht (02/10)

Wist je dat hoogsensitiviteit zo oud is als de mensheid zelf? En wist je dat deze kwaliteit ertoe heeft bijgedragen dat wij als mensensoort zijn blijven bestaan? Vreemd toch dat de term 'hoogsensitiviteit' pas in 2002 voor het eerst werd gebruikt in de Nederlandse literatuur. Tot op de dag van vandaag bestaat er nog veel onwetendheid over. Sommigen beweren, helemaal ten onrechte, dat 'hoogsensitiviteit' een hype is.
Hoogsensitiviteit is een pracht van een kwaliteit, iets wat jou uniek maakt. Toch ervaren de meeste hoogsensitieve personen (HSP-ers) deze kwaliteit als een belemmering, iets dat tegen hen werkt. In de workshop 'Hoogsensitief: van klacht naar kracht' leer ik jou wat hoogsensitiviteit is, wat het voor jou specifiek betekent en hoe je deze unieke kwaliteit kan inzetten in jouw voordeel. We buigen jouw klacht om naar een kracht. 

Het hoogsensitieve kind (16/10)

ADHD, ASS, bipolair, ADD, manisch-depressief, een lastig kind, een overgevoelig kind, mijn zoon heeft concentratiestoornissen, mijn dochter is wispelturig, hij is een warhoofd, zij is slordig, hij is asociaal, zij babbelt teveel... Vele (groot)ouders, leerkrachten, monitoren en professionals hebben of kennen kinderen met een label. Een groot deel van deze kinderen hebben een fout label omdat hun hoogsensitiviteit niet (h)erkend wordt. In de workshop 'Het hoogsensitieve kind' toon ik jou hoe je hoogsensitiviteit bij kinderen kan herkennen. Ik leer jou met andere, liefdevolle(re), ogen te kijken naar hoogsensitieve kinderen. Bovendien reik ik diverse tools aan die het kind zullen helpen om met zijn of haar hoogsensitiviteit om te gaan.  Sterker nog, om deze prachtige kwaliteit als kracht in te zetten zodat ze alles uit het leven kunnen halen wat er voor hen in zit.  

HSP in relaties: thuis en op het werk (13/11)

Hoogsensitieve personen zijn gewetensvol, sterk gericht op de buitenwereld en sympatisch. In relaties kunnen ze zichzelf verliezen. Voor een hoogsensitief persoon is een relatie, zowel privé als op de werkvloer, een heuse evenwichtsoefening. Een relatie met een hoogsensitief persoon is altijd bijzonder. Bijzonder mooi omdat de aandacht, zorg en liefde van een hoogsensitief persoon oprecht zijn. Bijzonder moeilijk omdat hoogsensitieve personen vaak een sterke behoefte hebben aan zingeving en zelfverwezenlijking. Ze willen het gevoel hebben dat hetgeen ze doen zinvol is en worden gedreven door persoonlijke waarden. Dit overstijgt de dagdagelijkse beslommeringen en is voor iemand die niet hoogsensitief is, moeilijk te begrijpen. De workshop 'HSP in relaties: thuis en op het werk' is gericht naar iedereen die hoogsensitief is of wie in relatie is met een hoogsensitief persoon. Ik leer jou de dynamieken van een relatie met een hoogsensitief persoon kennen. We zullen het hebben over de valkuilen en uitdagingen, over de do's en dont's. De workshop wordt afgesloten met het verhaal van Echo en Narcissus, dat de bijzondere aantrekkingskracht toont tussen een hoogsensitief persoon en een narcist. 

top

Data

maandagen 02/10, 16/10 en 13/11

telkens van 18u30 - 21u30

top

Locatie

Polyvalente ruimte Groepspraktijk Silta

top

Tarieven

De volledige reeks van 3 avonden kost 120,00 euro.

Wie 2 avonden wil volgen, betaalt 84,00 euro.

De prijs voor 1 avond bedraagt 48,00 euro.

top

Contactgegevens

Inschrijving:

Inschrijven voor de workshops kan door storting van het juiste bedrag op het rekeningnummer BE61 9734 5319 2017 van Balanced Woman. Vermeld hierbij 'HSP + jouw naam + de data'.
De inschrijving is pas volledig na storting van het cursusgeld.
Meer informatie over de inschrijving en eventuele terugbetaling kan je terugvinden onder de algemene voorwaarden op de website www.balancedwoman.be

Meer informatie: 

www.balancedwoman.be, 0483/819899, balancedwomanbelgium@gmail.com of kom naar één van de gratis informatiedagen.

Gratis informatiedagen: 

Onder het genot van een hapje en een drankje maken we persoonlijk kennis met elkaar. Je kan bladeren doorheen de verschillende cursussen en je ontdekt de polyvalente ruimte van Groepspraktijk Silta, waar de lessen worden gegeven. Uiteraard is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.
De informatiedagen gaan door op:

zaterdag 02/09/2023 van 09u00 tot 12u00
zaterdag 09/09/2023 van 13u30 tot 16u30

De informatiedagen zijn gratis, doch vooraf inschrijven per telefoon 0483/819899 of mail balancedwomanbelgium.be is noodzakelijk! 

top