Lien Vertenten

Contactgegevens

03 779 80 43

lien.vertenten@silta.be

Zittijden

enkel op afspraak

Opleiding en werkervaring

Ik ben Lien Vertenten (°11/02/1992) en ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen in 2016 als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met afstudeerrichting Manuele therapie. Door verschillende stages in ziekenhuizen en zelfstandige praktijken heb ik mijn kennis al kunnen toepassen en verruimen.

Ik heb reeds volgende bijscholingen gevolgd: 

- Psychomotoriek bij kinderen (2016-2017)

- Dryneedling (basismodule en advanced module): Dry needling is een evidence based nieuwe behandelmethode. Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor uw pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur, het is enkel de bedoeling om triggerpoints in bepaalde spieren te ontspannen. Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van de spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn, stijfheid en bewegingsbeperking kan veroorzaken. Deze kunnen ontstaan door een verkeerde houding, overbelasting, stress, ...

- Postgraduaat Manuele Therapie (2017-2018): manuele, myofasciale en neurologische technieken van het behandelen van voornamelijk nek en rug.

- Manuele lymfedrainage ad modum Vodder (2018-2019): manuele lymfedrainage kan gebruikt worden voor een heel spectrum van ziektebeelden. De technieken bestaan uit spiraalvormige bewegingen met lichte druksterkte. MLDV is toepasbaar voor verschillende indicatiegebieden zoals bvb lymfoedemen, post-traumatische oedemen, klachten van het zenuwstelsel, darmstoornissen, stress, slapeloosheid, chronische sinusitis en vele andere.

Aangezien ik zeer leergierig ben, ben ik momenteel ingeschreven voor volgende bijscholingen:

- Temporomandibulaire stoornissen (september 2019)

- Pre- en postnatale kinesitherapie (oktober 2019)

- Bekkenbodemreëducatie (januari 2020)

 

top

Tarieven

Ik ben een geconventioneerde kinesiste dus ik volg de standaardtarieven.

top