Rugschool - Core Stability Training

Inhoud

De rugschool is er voor iedereen, maar zeker aangewezen bij chronische rugklachten, na een rugoperatie of om klachten in de toekomst te voorkomen.
Deze 10-delige cursus wordt gegeven in kleine groepjes waarin je leert om adhv opbouwende oefenlessen de belastbaarheid van je rug te verhogen.
Je leert op een correcte manier stretchen en er worden tal van mobilisatie- en stabilisatieoefeningen gegeven. Oefeningen die je later ook thuis kan uitvoeren.
Gaandeweg de cursus leer je ook bewuster om te gaan met uw eigen lichaam waardoor je automatisch een betere houding zal aannemen.

Je krijgt daarnaast ook veel praktische tips en informatie. Zo verwerf je de nodige inzichten en technieken om, naast een sterker spierkorset, op een meer rugvriendelijke manier om te gaan met de vele dagdagelijkse situaties.
Een structurele gedragsverandering is nu eenmaal de enige manier om herhaling van klachten te voorkomen én om ernstige klachten te vermijden.

Docent: Matthias Uzelac, kinesitherapeut

top

Data

Steeds op woensdagavond van 19u tot 20u

Reeks van 10 lessen
Volgende reeks moet nog ingepland worden.

We houden u op de hoogte. U kan zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief bij bram.vandenberg@silta.be.

Eigen matje meebrengen
Gemakkelijke kleding 

top

Locatie

cursusruimte op de zolder van groepspraktijk Silta

top

Tarieven

120 euro voor 10 lessen

top

Contactgegevens

Tijdig inschrijven via matthias.uzelac@silta.be 

De rugschool is toegankelijk voor iedereen. U wordt individueel begeleid en er is aandacht voor uw specifieke klacht. Waar nodig worden de oefeningen aangepast.
Indien u toch twijfelt of u in aanmerking komt voor rugschool dan kan u ons steeds contacteren (eventueel voor een voorafgaand kinesitherapeutisch klinisch onderzoek).
U kan ook bij uw behandeld arts informeren.

top