Chantal Van den Abbeele

Contactgegevens

0486 87 08 16

chantal.vandenabbeele@silta.be

Zittijden

dinsdag - enkel op afspraak.

Opleiding en werkervaring

Ik ben Chantal Van den Abbeele en ik volgde de 4-jarige opleiding Integrale Psychologie. Mijn werk als psychotherapeute bouwt voort op mijn jarenlange ervaring als zelfstandige kiné- en relaxatietherapeute. Hierdoor heb ik een ruime ervaring opgedaan in de behandeling van psychosomatische klachten (zoals hyperventilatie). Deze ervaring kan ik aanvullen met een gedegen kennis van de manier waarop lichaam en geest elkaar beïnvloeden.
 
Verder volgde ik nog een opleiding focusing, een therapievorm met als doel het beter onder controle krijgen van emoties door de lichamelijke ervaring van die emoties te leren kennen. Daarnaast deed ik een bijscholing in kernkwaliteiten. Dit is een goede manier om je sterke en je zwakken punten helder te krijgen en in kaart te brengen. Het is ook een veelgebruikte, heldere en toegankelijke methode die je kunt gebruiken om conflicten met anderen te analyseren.
 
Vanuit de samenwerking met mijn collega Janneke Coolen groeide de idee voor een vast samenwerkingsverband en dit resulteerde mede tot het ontstaan van de groepspraktijk SILTA. De bundeling van onze capaciteiten zorgt ervoor dat we een betere hulpverlening kunnen bieden aan mensen die beroep op ons doen. Zo werken wij geregeld samen met koppels die elk ook individuele begeleiding nodig hebben. Door ons onderling overleg worden de relatiegesprekken vaak gerichter.
 
In mijn praktijk spits ik mij toe op individuele therapie met (jong)volwassenen, relatietherapie, relaxatietherapie (hyperventilatie) en opvoedingsadvies.

top

Tarieven

Individuele therapie - € 60 per sessie / 50 minuten

Relatietherapie - € 70 per sessie / 60 minuten

 

Afspraak verzetten of annuleren

Ik heb er alle begrip voor als een afpraak door omstandigheden niet kan plaatsvinden, maar ik vraag je dan wel om mij minimaal 48 uur op voorhand hiervan te verwittigen. Zo kan ik je plaats eventueel nog doorgeven aan iemand anders. Als een afspraak minder dan 48 uur op voorhand wordt afgemeld of verplaatst, wordt de helft van de sessie aangerekend ongeacht de reden. Dit ter bescherming van mijn agenda en inkomen. Als je de afspraak vergeet of als je afbelt als de sessie begonnen is, wordt de volledige sessie aangerekend.

Dank voor je begrip.

 

top