Psychotherapie

Visie

In therapie willen we je helpen terug jouw pad te vinden. Samen de verbinding te zoeken naar jouw weg en de brug te maken naar anderen.

Therapie zien wij als samen op pad gaan. Soms is het pad zwaar en dan helpen we jou je last te dragen. Als het even niet meer gaat, dan rusten we. We doen het op jouw tempo. Soms zal de weg eindigen en is er enkel een afgrond. Dan bouwen we samen een brug naar de overkant, waar de weg weer verdergaat… Jij gaat jouw weg, maar je bent niet alleen.

top

Klachten

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

top

Werkwijze

Individuele therapie

Je kan contact met ons opnemen op eigen initiatief of op advies van je huisarts of een andere hulpverlener (vb. arbeidsgeneesheer, psychiater, … ). Na een intakegesprek bekijken we samen met jou wat de meest aangewezen behandeling is en bij wie je deze het best kunt volgen. Indien nodig, en enkel met jouw toestemming, werken we samen met de verwijzer.

Relatietherapie

Als je vermoedt dat het probleem op de eerste plaats te maken heeft met je relatie, dan meld je je samen met je partner aan. Jullie worden dan samen uitgenodigd voor een eerste gesprek waarin jullie elk je eigen kant van het verhaal kunnen vertellen. Mocht dit nodig zijn, dan nodigen we jullie daarna elk apart uit voor een gesprek waarin er nader wordt ingegaan op je persoonlijke achtergrond.

Op basis van deze gesprekken doen we jullie een voorstel voor verdere begeleiding. Het kan zijn dat er naast de relatiegesprekken ook individuele gesprekken met een of beide partners nodig zijn. De relatiegesprekken zelf richten zich op de eerste plaats op de communicatie en wisselwerking tussen jullie als partners en op de mogelijkheden om die te veranderen.

Mindfulnesscursus individueel of samen met je partner

Hoewel het aanleren van mindfulness bij voorkeur in groep gebeurt, is dit voor sommige mensen om diverse redenen niet mogelijk. Er is dan de mogelijkheid om dit individueel te volgen of samen met je partner. Vaak blijkt dit laatste een goede ingang te bieden om samen op een positieve wijze andere manieren van met elkaar omgaan te vinden.

 

 

top

BFP

Belgische Federatie voor Psychologen
www.bfp-fbp.be

VVKP

Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen
www.vvkp.be

Bondingpsychotherapie

www.bondingpsychotherapie.be
www.bondingpsychotherapy.org

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing
www.bipe.be

Psychowijzer

Hier vindt u 21 brochures over verschillende psychische problemen.
www.psychowijzer.nl

top