Rugschool - Core Stability Training

Inhoud

De rugschool is aangewezen bij chronische rugklachten, na een rugoperatie of om rugklachten in de toekomst te voorkomen. De cursus wordt gegeven in 10 opbouwende lessen in kleine groepjes waarin je leert om jouw rug zo weinig mogelijk te belasten en waarin de rug voldoende belastbaar wordt gemaakt. Er worden tal van stabilisatieoefeningen gegeven, de uithouding van de rug- en buikspieren wordt getraind, mobiliserende oefeningen worden aangeleerd, advies over eerste hulp bij acute pijn, houdingstips en hef-en tiltechnieken worden gegeven. De sessies hebben als doel pijn te vermijden en je rug weerbaar te maken tegen dagdagelijkse activiteiten en sportbelasting. Een gezonde rug voor iedereen is de belangrijkste boodschap!

docente: Sarah Pauwels (kinesitherapeute - manueel therapeute)

top

Data

Steeds op woensdagavond van 19u30 tot 20u30

Reeks van 10 lessen
Volgende reeks start op woensdag 6 januari 2021

6, 13, 20, 27 januari
3, 10, 17, 24 februari
3, 10 maart

Eigen matje meebrengen

gemakkelijke kleding 

top

Locatie

cursusruimte op de zolder van groepspraktijk Silta

top

Tarieven

100 euro voor 10 lessen

top

Contactgegevens

Tijdig inschrijven via sarah.pauwels1@gmail.com of bram.vandenberg@silta.be

De rugschool is toegankelijk voor iedereen. U wordt individueel begeleid en er is aandacht voor uw specifieke klacht. Waar nodig worden de oefeningen aangepast.
Indien u toch twijfelt of u in aanmerking komt voor rugschool dan kan u ons steeds contacteren (eventueel voor een voorafgaand kinesitherapeutisch klinisch onderzoek).
U kan ook bij uw behandeld arts informeren.

top