Acupunctuur

Visie

Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze en heeft een werking op de energiecirculatie in je lichaam. Deze energie of Qi loopt door meridianen (energiebanen) over het hele lichaam en heeft daarom ook invloed op alle lichamelijke klachten.  

Behandelen van de meridianen via de acupunctuurpunten heeft effect op de bloedsomloop, het zenuwstelsel, het lymfevatenstelsel, de hormonen , en is er een link naar onze organen.  

Naast pijn is acupunctuur sterk in het harmoniseren van lichaam en geest. Vermits lichaam en geest  één geheel zijn, is het mogelijk om zowel de lichamelijke als geestelijke klachten te verbeteren. Er is een constante wisselwerking tussen lichaam en geest.

top

Klachten

We zien acupunctuur als een aanvulling op de Westers geneeskunde.

Vele klachten kunnen behandeld worden gaande van fysieke klachten tot emotionele en mentale klachten.

bijvoorbeeld:
allergieën, borstpijnen en ademhalingsklachten, gewrichts-peesklachten, gynaecologische problemen, hoofd, huid en interne klachten, keel-neus-oor-oog, maag-darm of spijsverteringsklachten, mentale stoornissen, problemen met de urinewegen of het zenuwstelsel, verslavingen, verhoging van de immuniteit, moeilijk zwanger worden, zwangerschaps- en postnatale klachten.

Voor meer info www.longfeng.be

top

Werkwijze

Via vraagstelling, algemene observatie, pols- en tongdiagnose zal ik overgaan tot het stellen van een energetische balans.

Nadien wordt een gerichte keuze gemaakt welke therapievorm het best bij u past.

Gaande van acupunctuur, oor-acupunctuur, elektro-acupunctuur, moxeren, cupping of gua sha.

De totale behandeling duurt een uur.

top

www.acupunctuur-baf.be

www.longfeng.be 

top