Yentl Engels

Contactgegevens

0471 49 74 06

dietisteyentlengels@gmail.com

Zittijden

dinsdagavond, woensdagavond, donderdag namiddag en avond, vrijdag voormiddag, zaterdag

Opleiding en werkervaring

Mijn naam is Yentl Engels, en ik heb in 2023 mijn bachelordiploma behaald in voedings- en dieetkunde aan de HoGent. Momenteel ben ik actief bezig met het afronden van mijn postgraduaatopleiding tot diabeteseducator aan dezelfde instelling. Gedurende deze opleidingen heb ik geleerd dat het niet alleen gaat om de behandeling van symptomen, maar vooral om het aanpakken van de onderliggende oorzaken en het bieden van blijvende oplossingen die een positieve invloed kunnen hebben op het leven van mijn cliënten.

In 2021 heb ik mijn kennis verder verdiept door een aanvullende training te volgen bij de FODMAP-diëtisten. Als iemand met persoonlijke ervaring met dit dieet, dat bekend staat om zijn doeltreffendheid bij het beheersen van spijsverteringsproblemen, heb ik me gespecialiseerd in dit vakgebied.

Mijn interesse richt zich voornamelijk op ondervoeding, kauw- en slikproblemen, voedselallergieën en intoleranties, overgewicht en obesitas, en algemene gezonde voeding. Ik begeleid zowel adolescenten als volwassenen die te maken hebben met verschillende voedings- en gezondheidsproblemen. Om mijn kennis voortdurend up-to-date te houden, blijf ik mijzelf bijscholen door het volgen van aanvullende opleidingen en het bijwonen van relevante congressen.

Ik ben lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD), en ben ook erkend door het RIZIV.

top

Tarieven

Basis consultaties

Eerste consultatie ( ± 60 min) : 60 euro
Tweede consultatie ( ± 45 min) : 45 eur
Opvolgconsultatie ( ± 30 min) : 30 euro

Consultaties FODMAP

Eerste consultatie ( ± 75 min) : 75 euro
Tweede consultatie ( ± 60 min) : 60 euro
Opvolgconsultatie ( ± 35 min) : 35 euro 

Consultaties 2 personen

Eerste consultatie ( ± 90 min) : 90 euro
Tweede consultatie ( ± 60 min) : 60 euro
Opvolgconsultatie ( ± 40 min) : 40 euro

Betaalwijze: Cash/ contant of Bancontact app/ Payconic

Terugbetalingen: ​In Vlaanderen kunnen diëtisten in sommige gevallen in aanmerking komen voor terugbetaling door de mutualiteit. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke mutualiteit en de reden voor het consult. Over het algemeen is er geen standaardregeling voor de terugbetaling van diëtisten door alle mutualiteiten, dus het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met uw eigen mutualiteit om te informeren naar de voorwaarden en mogelijkheden voor terugbetaling van diëtetische consulten. Ze kunnen u voorzien van specifieke informatie over de vergoedingen die beschikbaar zijn en de procedure om in aanmerking te komen voor terugbetaling. Het is belangrijk om te weten dat de terugbetalingsvoorwaarden kunnen variëren, dus het is verstandig om uw eigen mutualiteit te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Naast de terugbetaling door de mutualiteiten zijn er in België en Vlaanderen enkele zorgtrajecten die diëtistenconsultaties kunnen vergoeden. Een van deze zorgtrajecten is het 'Diabetes Zorgtraject', dat specifiek gericht is op mensen met diabetes. In dit zorgtraject kunnen diëtistenconsultaties deel uitmaken van de geïntegreerde zorg die wordt aangeboden, en ze kunnen worden vergoed.

Indien u niet naar uw afspraak kunt komen, gelieve dit ten laatste 24 uur op voorhand te laten weten. Zo kunnen wij nog iemand anders helpen.
Bij het niet of laattijdig verwittigen zal er een forfaitair bedrag van 20 euro aangerekend worden. Dit wordt verrekend bij de volgende afspraak of via overschrijving. Als u de afspraak vergeet, of afbelt wanneer de consultatie is begonnen, betaalt u de volledige consultatie.
Wij hopen op jouw begrip!

top